Pokladovka

24. 8. 2019

Aj tento rok záver prázdnin v našej farnosti už tradične patril Pokladovke. V sobotu 24. augusta sa skupinky detí vybrali hľadať poklad a zároveň strávili krásny a zábavný čas v prírode, ktorá nás obklopuje.

Po registrácii deti vyšli na Rovenec, kde ich čakal Mojžiš, ktorému piráti rozbili tabule desatora a tieto úlomky spolu so vzácnymi perlami ukradli. Ochotné a odvážne deti mu ich pomohli nájsť. Na pomoc dostali mapu so stanovišťami, ktoré zodpovedali jednotlivým prikázaniam z desatora. Na každom stanovišti bol však pirát, ktorý strážil ukradnuté cennosti. Ten mal pre deti pripravenú úlohu a až po jej splnení získali perly, z ktorých si postupne vytvorili desiatok ruženca a mohli pokračovať v hľadaní ďalej. Po prekonaní všetkých zastavení sa deti dostali ku sv. Krištofovi, ktorý im pomohol vyriešiť šifru a tak ich naviedol na správnu cestu, po ktorej deti kráčali bližšie k pokladu. Po príchode na miesto, kde sa nachádzal poklad, bol veľký sud s nápisom „Zatiahni na hlbinu“, z ktorého deti vylovili svoje vlastné tabule desatora. Spolu s týmto pokladom si odniesli aj sladké balíčky a pamätný list.

Na záver bola pripravená opekačka a štedré občerstvenie, počas ktorého sa deti spolu s pánom farárom, animátormi a rodičmi posilnili a zažili farské spoločenstvo. Ďakujeme predovšetkým Pánu Bohu za ochranu, milosti a počasie,ale aj pánovi farárovi a všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom pokladovku podporili.V neposlednom rade ďakujeme aj všetkým účastníkom a veríme, že tento čas bol pre deti, plný zážitkov, dobrodružstiev, nových priateľstiev, skúseností a že nájdený poklad im bude pripomínať, ako majú správne žiť. Prikázania sú ako dopravné značky, ktoré keď na ceste dodržiavame, bezpečne sa dostaneme do nášho cieľa.