Misijný jarmok

13. 11. 2022

Ani po dvojročnej prestávke, keď nebolo možné uskutočniť mnohé aktivity, farníci nestratili chuť venovať čas, talenty, financie....a najmä modlitby na dobré dielo. Ručne zhotovené výrobky čakali v pružinskom Kultúrnom dome Štefana Závodníka, aby v nedeľu 13.11.2022 o 14.00hod.mohli byť vystavené na predaj na Misijnom jarmoku.

Z tohto 12.ročníka smerovali finančné prostriedky zahraničnej Misii-misionárom Spoločnosti Božieho Slova-Verbistom, konkrétne na misijnú činnosť pátra Martina Cingela SVD v Tanzánii a Keni na stavbu Misijného domu.

Na druhej svätej omši o 10.45 hod.sme privítali pátra Jána Kušníra SVD, ktorý sa nám prihovoril v homílii, ale pútavo rozprával aj pri prezentácii v Kultúrnom dome. Priblížil nám život misionárov, ale aj konkrétnu misijnú činnosť pátra Martina Cingela SVD v Tanzánii a Keni, ktorej bol výťažok z jarmoku venovaný.

Farníci nesklamali a tešili sme sa hojnej účasti, úspešnému predaju výrobkov a štedrému výťažku 3.370,-eur. Výrobky predávali deti, ktoré sa do tejto činnosti od začiatku zapájajú, no samozrejme za tie roky už povyrástli a pomáhajú inak. Ako to už na našom Misijnom jarmoku býva zvykom, všetci sa pohostili, občerstvili pripravenými dobrotami, stretli, posedeli, porozprávali...Sme Pánu Bohu nesmierne vďační za tento požehnaný čas a Jeho pomoc, lebo bez Božieho požehnania by boli márne naše námahy.

Dúfame, že nám Pán Boh dopraje zdravia a aj o rok sa budeme môcť takto stretnúť a podporiť dobrú dielo na Slovensku.

Fotky z udalosti