Misijný jarmok

4. 11. 2018

Už na 10.ročníku pružinského Misijného jarmoku sme sa opäť stretli prvú novembrovú nedeľu. Duchovne posilnení prvonedeľnou adoráciou, modlitbou posvätného ruženca i modlitbou za duše zosnulých na miestnom cintoríne v dušičkovej oktáve sme mohli začať s milou akciou našej farnosti a obce. Kultúrny dom Štefana Závodníka bol plný ľudí ochotných pomôcť myšlienke podporiť výťažkom z tohto jarmoku , tento rok na podporu činnosti d.p. Ivana Ďuriša, misionára v Keni, rodáka z Považskej Bystrice. Mohli sme ho aj počuť vďaka nahrávke telefonátu s ním o náročnej misijnej práci a ešte ťažšom živote ľudí na okraji spoločnosti v Nairobi.

Pripomenuli sme si, kam smeroval finančný výťažok z minuloročného Misijného jarmoku – OZ Dobrý Pastier v Kláštore pod Znievom, ktoré spravuje d.p. Vladimír Maslák. Keďže tento rok sme mali jubilejný 10.ročník Misijného jarmoku, v krátkej prezentácii sme bilancovali, koho sme podporovali jednotlivé roky, akí sme boli štedrí 😊, ako sme zostarli-dozreli, ako vyrástli deti, ktoré každý rok predávajú výrobky, ktoré na Misijný jarmok donesú všetci, čo radi tvoria, vymýšľajú, obetujú svoj čas, aj prostriedky, materiál....

Tieto výrobky sú každý rok pestré, prekvapujúce a hlavne originálne. Je vidieť, že sú s láskou vytvorené pre túto myšlienku. Aj vďaka Misijnému jarmoku mnohí v sebe objavili talenty, ktoré dostali od Najvyššieho. Bolo cítiť snahu dať kúsok seba do každého výrobku vytvoreného s láskou. Tovar je vždy rôznorodý-háčkované,či šité hračky, oblečenie, tašky,papuče, obrusy, maľované tričká,vianočné ozdoby, jesenné a zimné aranžmány, sviečky, obrázky, náušnice, náramky, náhrdelníky.......vianočné oblátky, sušené, jabĺčka, mušt, medovníky a všelijaké iné chutné dobroty, či už sladké alebo slané.Tento rok sme mali aj novinku-cukrová vata a maľovanie na tvár.

Bolo aj bohaté občerstvenie- nealko-punč, kávička, čaj, palacinky, wafle, pečené mäso, množstvo koláčov s láskou pripravených pre túto príležitosť. Dúfame, že nikto neodišiel hladný 😊, no najmä dúfame v to, že táto akcia napĺňa myšlienku niečo nezištne obetovať, darovať, podporiť, pomôcť, vážiť si všetko, čo máme, zastaviť sa na chvíľu, posedieť, porozprávať sa, povzbudiť, vymyslieť možno niečo nové, aj vylepšiť, ak sa našli chyby, či nedostatky. Chceme veriť, že sa tento Misijný jarmok stane každoročne peknou tradíciou pružinskej farnosti a obce s ušľachtilou myšlienkou sprevádzanou aj modlitbami za úspešný priebeh.