Púť Medžugorie

1. 9. 2019

MIR MIR MIR (pokoj pokoj pokoj)
Najväčšie a zároveň najkrajšie posolstvo Panny Márie, ktoré odovzdala vizionárom v Medžugoriu. Slová, ktoré nás sprevádzali a „oslovovali“ stále nanovo počas piatich dní našej farskej púte.

25.8.2019 sme plní očakávania vyrazili na cestu. Dlhé hodiny v autobuse vystriedali krásne chvíle na plážach Makarskej riviéry, kde nám Pán Boh na rannej omši požehnal krásny slnečný deň plný oddychu. Ruch dovolenkovej destinácie však už večer nahradili pokojné zvony Medžugorského kostola.

Slová povzbudenia, radosť zo spoločenstva, čaro ruženca, spoločná modlitba, chvíle milosti, dotyk Boha ...to všetko sme mohli zažiť pri večerných programoch, svätých omšiach, adoráciách a svedectvách. Mali sme unikátnu možnosť prežiť život Panny Márie počas modlitby ružencov spojenej s výstupom na horu zjavenia Podbrdo. Modlili sme sa krížovú cestu Ježiša počas výstupu na horu Križevac, kde sme počas východu slnka mohli uvažovať nad darom byť na tomto svete.

Miesto,
....kde nevadí ranné vstávanie
...kde človek necíti hlad
...kde nie je bariérou vek ani zdravotné problémy pri výstupe na vysoké hory
...kde človek zabudne na všetky starosti všedných dní a vníma len milosť a požehnanie každého okamihu.
To všetko je Medžugorie.

Ľudia často túžia zažiť zázrak...niečo, čo môžeme vidieť na vlastné oči, čoho sa môžeme dotknúť. Zabúdajú však, že nie je časté zažiť zázrak viditeľný, ktorý dokážeme držať rukách či odmerať. Medžugorie ale ponúka možnosť vidieť zázraky každý deň aj tam, kde ich nikto doposiaľ nehľadal. Optika Panny Márie, vidieť i takú maličkosť ako nové ráno, ako obrovský dar, zázrak a milosť od Boha ...aj to sme mali možnosť vnímať a priniesť do našich životov po návrate z tohto miesta, miesta priameho stretnutia s Máriou. Preto patrí obrovské Pán Boh zaplať všetkým, ktorí našu púť organizovali a zúčastnili sa jej, ale aj tým, ktorí na nás mysleli v modlitbách a tak sprevádzali naše kroky po miestach, kde nebo doslova zostúpilo a neustále zostupuje na túto zem!