Koledovanie Dobrej noviny

26. 12. 2022

V Pružine sme tento rok koledovali s Dobrou novinou už 25.krát, teda bol to 25.ročník, na Slovensku 28.ročník. Deti a mládež sa na túto zodpovednú úlohu pripravovali so svojimi animátormi – sprievodnými osobami, ktoré ich sprevádzali do rodín, ktoré sa zapísali do zoznamu tých, ktorí chceli, aby ich navštívili koledníci Dobrej noviny a mohli prispieť tam, kde bola pomoc tento rok nasmerovaná-Región Samburu na severe Kene. Témou tohtoročnej Dobrej noviny bolo Zmeňme púšť na záhradu. Na stretkách sa zamerali na túto tému a oboznámili sa so životom detí a ľudí v tomto regióne.

Svätý Otec František v encyklike Laudato si‘ pripomína, že starostlivosť má byť v prvom rade zameraná na človeka, no nemožno zanedbávať ostatné stvorenstvo, ktoré je darom a za ktoré človek nesie zodpovednosť. Svätec František z Assisi, ktorý je jedným z patrónov Dobrej noviny, vyriekol slová chvály predstavujúce názov tejto encykliky. On môže byť pre všetkých kresťanov príkladom lásky k Bohu cez vzťah k stvorenému svetu, k prírode, rastlinám, zvieratám.

Na druhý sviatok vianočný, na sviatok svätého Štefana na záver svätej omše pán farár požehnal koledníkov. Všetkým prítomným zakoledovali, zapojili sa aj ako lektori pri čítaniach a modlitbách veriacich. Po obede sa opäť všetci stretli v kostole, nachystali, obliekli a v štyroch skupinách sa so svojími animátormi vybrali podľa zoznamu do rodín priniesť Dobrú novinu. Všade boli milo privítaní a pohostení. Skončili vo večerných hodinách unavení, ale s dobrým pocitom, pretože vykoledovali sumu 1936eur. Pán Boh zaplať všetkým koledníkom a darcom.

Fotky z udalosti