Koledovanie Dobrej noviny

29. 12. 2018

„Padlo do úrodnej pôdy!“ Takto znela téma tohto ročníka koledovania Dobrej noviny. Počas celého adventu sa 30 detí z našej farnosti pod vedením animátorov pripravovalo na svoju dôležitú úlohu koledníka. Spoločne sme sa učili ako byť zrnkom, ktoré padlo do úrodnej pôdy a prinieslo niekoľkonásobnú úrodu. Snažili sme sa byť jeden pre druhého príkladom v konaní dobrých skutkov, sebazaprení, ale i modlitbe. Zároveň sme si pripravovali program v podobe veršov a piesní, prostredníctvom ktorých sme radostne ohlasovali Dobrú zvesť narodenia Spasiteľa.

Naplnení Duchom Svätým po slávnostnom požehnaní našim pánom farárom na svätej omši 25.12.2018 sme sa poriadne oblečení 29.12. vybrali do vašich príbytkov. 4 skupiny koledníkov navštívili dohromady 96 rodín zo všetkých častí našej milovanej pružinskej farnosti. Boli sme prijatí s nesmiernou vľúdnosťou, pohostinnosťou a ochotou pomôcť tým najbiednejším. Vykoledovali sme 1650 eur, ktoré boli použité na pomoc africkým krajinám - tento rok špeciálne Ugande, o ktorej sme sa veľa dozvedeli i počas prípravných stretnutí v Advente.

Už 22 rokov tradícia koledovania Dobrej noviny v Pružine pretrváva. Veríme, že aj budúci rok bude s pomocou Božou dobrých zŕn v podobe ochotných koledníkov stále viac a viac. Už teraz sa na spoločný požehnaný čas tešíme