Jasličková akadémia

25. 12. 2018

Na Vianoce nám Ježiš prináša vzácny dar svojho života a darovania sa. Jeho dar môžeme nosiť stále vo svojom srdci a môžeme ho dávať iným. V čase, keď si pripomíname narodenie nášho Spasiteľa, dary dávame i dostávame a to nielen hmotné, ale aj duchovné. Ohlasovaním radostnej zvesti prinášame ľuďom pokoj. Každý z nás sa poteší, keď dostane nejaký dar. Poteší sa, keď vie, že naňho niekto myslí. Mnohí máme radosť aj z toho, keď môžeme niekoho obdarovať, že mu ten dar urobí radosť. Vianočný čas je o darovaní. Dostávame, aj dávame veľa darov s cieľom potešiť. Pri tom obdaruvávaní si možno ani neuvedomujeme, že najväčší dar sme dostali od Nebeského Otca, keď nám daroval svojho Syna, ktorý sa stal človekom, aby nás vykúpil, aby nám daroval slobodu, aby sme mali večný život, pretože nás má rád. Od vekov na nás s láskou myslí. Daroval nám tento svet: svetlo a tmu, slnko, mesiac, hviezdy, more a súš, rastliny,stromy, zvieratá.....daroval nám život....

Na Sviatok Božieho narodenia si naše deti a mládež pre nás pripravili Jasličkovú akadémiu o daroch, o darovaní…..tieňmi zobrazili dar Stvorenia sveta a dar narodenia Ježiška…..v príbehu: Ako steblo slamy bolo pre pastierika stebielko slamy, na ktorom ležalo v jasličkách Božie Dieťa, vzácnym darom……v ďalšom príbehu: Darček zabalený do zlatého papiera nám ukázali,že darom, ktorý nič nestojí,ale je potrebný a dôležitý , je náš úsmev, láska,priateľstvo…..pri poklone Svätej rodine básničkami a pesničkami tiež oslavovali Božie dary a ukazovačkou Boh nám z lásky svojho Syna dáva ,vyjadrili vďačnosť za Najväčší dar, ktorý nám Pán Boh dáva a pripomíname si to každý rok.

Tichá noc zaspievaná spoločne so všetkými veriacimi zídenými na tejto akadémii a záverečné požehnanie umocnilo túto slávnosť.