Púť na horu Hostýn a Velehrad

27. 10. 2018

Tohtoročnú októbrovú sobotu sa veriaci z našej farnosti vydali na púť k naším susedom na Moravu. Putovali sme na historické miesta, kde položili základy našej viery svätý Cyril a Metod, spolupatróni Európy, na Velehrad a na mariánsku horu Hostýn. Pán nám ponúkol krásny slnečný deň. Najskôr sme putovali na Hostýn, kde sme navštívili baziliku Nanebovzatia Panny Márie, zúčastnili sme sa svätej omše a vykonali aj pobožnosť krížovej cesty, ktorá je vybudovaná pod bazilikou.

Naša cesta viedla ďalej na Velehrad. Výdatný a chutný obed nám pripravili sestry z Kongregácie sv. Cyrila a Metoda vo farnosti Stojanovo. Bazilika Nanebovzatia Panny Márie a sv. Cyrila a Metoda na Velehrade nám sprítomnila dobu, kedy prišli na naše územie títo naši vierozvestovia, a kedy pôsobili na tomto území aj mnohí ďalší velikáni našej histórie. Priebeh cesty autobusom vypĺňali modlitba ruženca, mariánske spevy a slovo nášho kňaza vdp. Juraja Bunčiaka.

Týmto nevšedným prežívaním soboty sme sa všetci duchovne obohatili a mali možnosť povzbudiť sa vo viere. Púť bola vydarenou požehnanou cestou a vo svojich modlitbách sme nezabudli na svoje rodiny a našu farnosť. Vďaka Ti, Pane!